Apple е фалшифицирал снимки на Galaxy Tab 10.1, за да спечели в съда?

    През април месец Apple заведе дело в съда срещу Samsung като твърдеше, че Samsung най-нагло е копирал дизайна на iPhone и iPad в своите Galaxy устройства. Последваха множество нови заведени дела между двете компании. Преди седмица беше забранена продажбата на Galaxy Tab 10.1 в Европа, в резултат на тези дела. В последствие се оказа, че германският съд няма правомощия да забрани продажбата на устройството извън Германия и Galaxy Tab 10.1 пак може да се продава в Европа. Забраната за продажбата на таблета остава само в Германия.

    А сега попаднахме на информация, според която изглежда, че Apple е фалшифицирал снимките, които „доказват”, че Samsung Galaxy Tab 10.1 прилича на Apple iPad. Снимката, която ви показваме, се предполага, че е взета от страница 28 от подаденото оплакване от страна на Apple. И двете устройства изглеждат доста подобно, като отношението между височината и ширината на устройствата е 4:3. Което в действителност не е точно така. При Galaxy Tab това отношение е 16:10, което означава, че ширината на таблета на Samsung е по-малка от тази при таблета на Apple. Във връзка с това открито несъответствие няма коментар нито от страна на Samsung, нито от страна на Apple.

    Доколко преднамерено Apple е фалшифицирал снимките и доколко истинска е тази информация, не можем да кажем. Въпреки това, на няколко различни места попаднахме на информация за такава фалшификация от страна на Apple.