Apple не иска да работи със Samsung – инвестира 1 милиард $ в завод за LCD екрани на Sharp

    Знаем, че Samsung и Apple имат доста странни отношения. Компаниите са едновременно партньори и конкуренти. Samsung произвежда голяма част от компонентите, използвани в устройствата на Apple. В същото време Samsung произвежда смартфони и таблети, които конкурират iPhone и iPad устройствата на компанията. През април месец тази година Apple заведе дело срещу Samsung като обвини компанията, че е копирала дизайна на устройствата на Apple. Въпросните устройства на Samsung са Galaxy S и Galaxy Tab. Samsung заведе контра дело срещу Apple, като обвини компанията в нарушаване на патенти… и нещата продължиха в същия дух. Наскоро съда забрани продажбата на Galaxy Tab 10.1 в Европа в резултат на тези дела. Малко по-късно забраната беше отменена за повечето европейски страни и сега тя важи само за Германия.

    Междувременно Samsung продължава да произвежда редица компоненти, използвани в устройствата на Apple. Дали това няма да се промени?

    Преди време ви казахме, че Apple планира да избере друг производител, който да прави A6 процесорите, които ще бъдат използвани в бъдещите устройства на компанията. Споменатият друг производител беше Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – TSMC.

    А сега попаднахме на информация, според която Apple смята да инвестира около 1 милиард долара в заводи на Sharp. Целта на инвестицията е, Sharp да създаде условия за производство на LCD панели в достатъчно количество, за да задоволи нуждите на Apple. Тези LCD панели ще бъдат използвани в бъдещите iPhone и iPad устройства на Apple. До сега екраните на iPhone и iPad се произвеждаха също от Samsung.