Apple инвестират 200 милиона долара в JDI, за да намалят зависимостта си от Samsung

iphone-x
iPhone X

Конкуренцията на мобилния пазар става все по-жестока. И за да бъде максимално тежко за производителите – пазарът на смартфони се свива. Причината за последното е, че просто всеки вече има смартфон и покупката на нов такъв, се свързва с нормалния ъпгрейд през няколко години.

Apple и Samsung се конкурират при смартфоните във високия ценови клас. Освен това обаче, може би най-точното определение за двете компании е думата “frenemy” (идва от friend и enemy), защото двете компании съществуват много по-комфортно заедно, отколкото поотделно – Apple купуват компоненти за смартфоните си от Samsung, а Samsung печелят много добре от покупките на Apple…

Не пропускай:  Apple току що са купили стартъп компания, занимаваща се с AI

Сега Apple се опитват да променят това. Още с анонса на първия iphone с OLED дисплей (iPhone X), най-важната задача за компанията е, да намали зависимостта си от OLED екраните на Samsung, чрез разнообразяване на веригата за доставки.

Според информация от Reuters, Apple ще инвестират 200 милиона долара в JDI (Japan Display Inc), което е двойно по-голяма сума от първоначално предвидената. Това прави ябълковата компания, най-големият инвеститор, в програмата за подпомагане на JDI.