Apple може да представи четири, нови iPhone-а през 2020 година

Apple може да представи с един модел повече през 2020 година, което прави общо четири модела. Или поне така смята анализатор от J.P. Morgan. Според него, ще има три модела с OLED дисплеи и 5G модеми и един “бюджетен” модел.

“Очакванията ни са, че и трите модела през 2020 година, ще имат OLED дисплеи (5.4 инча, 6.1 инча и 6.7 инча) и 5G свързаност. Поне два от тях, ще имат 3D Sensing (Time of flight или 3D ToF) сензори, които ще бъдат използвани за специално създадени за тях приложения и игри.”

На практика, и текущите модели iPhone, имат 3D ToF сензори, които са част от напредналата Face ID технология на Apple за лицево разпознаване. Очакванията са, че тепърва ще видим 3D ToF сензори и на гърбовете на следващите модели iPhone, като там те ще се използват за приложения в добавена реалност.

Не пропускай:  iPhone 11 е най-популярният смартфон в света

“Бюджетният” iPhone от 2020 година, ще бъде с размера на iPhone 8 и няма да има OLED дисплей и 5G модем. Дали пък няма да можем да гледаме на него, като на продължение на легендарния iPhone SE…?

Между другото, Минг-Чи Куо, също коментира наскоро, че iPhone през 2020 година, ще бъде с OLED дисплей и ще поддържа 5G. Това прави две прогнози от независими един от друг източници и би могло, да се окажат истина.

Разбира се, все още е твърде рано, за да приемем всичко написано за “чиста монета”. До втората половина на 2020 година има доста време и няма как да се предскаже, какво точно ще се случи. Е, може би едно е ясно – цените ще скачат..