Поне един iPhone през 2020 година няма да има прорез?

Според последните слухове в мрежата, Apple планират да намалят прореза в iPhone, а до две години да го премахнат напълно.

Минг-Чи Куо, доказал се анализатор и запознат с делата на Apple, публикува информация в MyDrivers, че поне един от iPhone-ите през 2020 година, ще има по-малък прорез (за предната камера) и като цяло – подобрено дисплей/рамка съотношение.

China Times цитирайки анализатор на Credit Suisse в Азия, коментират, че поне един от iPhone-ите през 2020 година, ще бъде изцяло без прорез или Face ID. Допълват, че вместо това, въпросното устройство ще има вградена под дисплея селфи камера и вграден и на цялата повърхност на дисплея сензор за пръстови отпечатъци (представете си Touch ID, работещо върху цялата повърхност на дисплея).

Прогнозират още, че през 2021 година, всички iPhone-и ще са без прорези (селфи камерите ще са вградени под дисплея), а сензорите за пръстови отпечатъци ще се простират по целия екран. Още по-любопитното е, че според тях, Apple сами ще си разряботят сензорите за пръстови отпечатъци в дисплея и няма да разчитата на външен доставчик.

Не пропускай:  iOS 13.5 е налична за iPhone. Включва две функции в пряка връзка с COVID-19

Какво излиза?

  • 2019 година: Три нови iPhone-а с Face ID и без промени в дизайна
  • 2020 година: Два нови iPhone-а с Face ID и по-малки прорези; Един нов iPhone без прорез (камерата под дисплея) и сензор за пръстови отпечатъци върху целия дисплей
  • 2021 година: Три нови iPhone-а без прорези (камерата под дисплея) и сензорите за пръстови отпечатъци върху целия екран

Отделно от всичко дотук, доклад от Barclays твърди, че iPhone през 2020 година ще има изцяло нова, акустична технология за пръстови отпечатъци, която би могла да позволи работеща повърхност върху целия екран на устройството. С други думи – отново се коментира пръстов отпечатък, работещ върху целия екран.

Всичко описано по-горе е информация от анализатори, за неща които няма как да бъдат приети като “чиста монета”. Факт е, че Apple винаги се стремят да предоставят нещо наистина добро и описаното би могло да е такова. Факт е също обаче, че поне за момента, това си остават предположения.