Apple отново е с по-голям пазарен дял от Android във Великобритания за месец октомври

    Излизането на пазара във Великобритания на iPhone 4S спря увеличаването на продажбите на Android устройства. Пазарният дял на Apple беше паднал под пазарния дял на Android в продължение на няколко месеца. Това намаляване на пазарния дял се дължи на потребителите, които изчакваха излизането на последния модел на iPhone. През месец октомври 42.8% от продадените мобилни телефони са били iPhone 4S, което означава, че пазарният дял на iOS платформата е по-голям от този на Android. Трябва да имаме предвид, че iPhone 4S излезе на пазара във Великобритания на 14 октомври. Това означава, че телефонът е бил продаван само през половината от месеца. Но пък всички, които са чакали излизането му с месеци, вероятно са го купили още в първите дни, в които са го продавали.

    Цифрите са много впечатляващи, но изглежда, че потребителите, които купуват iPhone 4S, и преди това са притежавали смартфон от Apple. Три четвърти от купилите iPhone 4S са ъпгрейднали своят стар iPhone.

    Dominic Sunnebo, директор в Kantar Worldpanel CommTech group, смята, че лоялността на потребителите към Apple е добра новина не само за Apple, но и за останалите производители на смартфони. Apple продава iPhone 4S основно на свои стари клиенти. Това означава, че останалите производители могат да се борят за всичките 29 милиона възрастни, които все още не притежават смартфон от тяхната марка.