Press release: FIFA 12 ексклузивно за Xperia™ PLAY

    Днес EA SPORTS™ FIFA 12 – последното заглавие на най-популярния франчайз на спортни видеоигри – стартира ексклузивно за Android на култовия геймърски телефон Sony Ericsson Xperia™ PLAY.

    FIFA 12 дава на феновете възможността да поемат контрола над футболни супер звезди като Уейн Руни и Кака и предлага едно от най-реалистичните спортни изживявания за мобилни телефони с функции като Leagues and Cups, Quick Match и Daily Challenge.

    Играта, разработена за Android от EA Mobile™, подразделение на Electronic Arts Inc., ще дебютира с Xperia™ PLAY, напълно оптимизирана за уникалния геймпад на сертифицирания от PlayStation® смартфон. FIFA 12 също така ще бъде налична ексклузивно за по-широк кръг от семейството на Xperia™, включващ изключителните смартфони Xperia™ arc S, Xperia™ arc, Xperia™ ray, Xperia™ neo и Xperia™ pro.

    Феновете могат да очакват подобрена дълбочина на играта, истински коментари, обновени отбори с футболисти от най-добрите лиги в света и напълно нови системи за повторение и дизайн на стадионите с цел подобряване на цялостното FIFA изживяване.

    „Нашата визия е да създаваме най-реалистичното FIFA изживяване с цел да отговорим на високите изисквания на една от най-големите футболни общности в света,” коментира Глен Роланд, вицепрезидент на EA Interactive, New Platforms и OEM. „С въвеждането на FIFA за телефоните Xperia можем да предложим на феновете още една неустоима възможност за игра навсякъде и по всяко време.”

    FIFA 12 е част от дълъг списък с игри, които издателят предостави за Xperia™ PLAY през 2011 г., в това число водещи заглавия като Battlefield и Need For Speed™. Част от тези заглавия в момента са налични за безплатно изтегляне в рамките на промоцията на Sony Ericsson за Xperia™ PLAY „Влез в играта”. Самата игра FIFA Soccer 12 ще се предлага като част от промоцията в началото на 2012 г.

    „Тази година си партнираме с EA, за да предложим едни от най-добрите им заглавия с Xperia™ PLAY за неповторимо мобилно изживяване за геймърите,” каза Тим Харисън, мениджър маркетинг и стратегическо планиране на съдържанието за Sony Ericsson. „FIFA е голям франчайз, който футболните фенове от цял свят обожават, и е наистина хитово заглавие през тази успешна есен и през празничния сезон, в който предлагаме страхотно съдържание за Xperia™ PLAY.”

    Пълна информация и подоробности за промоцията на Xperia™ PLAY може да откриете на: www.sonyericsson.com/eapromo

    В Северна Америка FIFA 12 се разпространява под заглавието FIFA Soccer 12.

    За повече информация посетете продуктовия блог на Sony Ericsson: http://blogs.sonyericsson.com/products