Apple представиха Apple Watch Series 6 с мониторинг на кислорода в кръвта. Представиха и Apple Watch SE

“Time Flies” събитието на Apple премина. Всички слухове и предположения се оказаха верни – на тема хардуер, Apple представиха Apple Watch и iPad. iPhone 12 моделите – вероятно другия месец…

Един от умните часовници, които Apple представиха – Apple Watch Series 6.

Новият умен часовник на ябълковата компания, носи мониторинг на кислорода в кръвта, като подпомага и следенето на сърдечния ритъм и здравете на дихателните органи. Това, очевидно би могло да бъде полезно в условията на пандемията от COVID-19. Ниските нива на кислород например – могат да бъдат признак за наличието на вируса… Не е задължително – възможно е.

Apple Watch 6 ще включва и нов чип – S6. Според компанията, той ще е с до 20% по-бърз от този в предходния модел. Always On Display функцията и самият дисплей ще са по-ярки, което също е значим ъпгрейд, спрямо предходното поколение.

Виж още:  [PR] А1 намалява цените на последните модели iPhone 12 с до 400 лева

Apple Watch 6 ще се появи на с новата watchOS 7 и ще има нова Family Setup функция, която ще позволо на активирате функция за деца, без да се изисква те да притежават iPhone. Ще има режим “Учебно време”, който ще помага на децата, да не се разсейват.

Ето и бъдещата, нова мода…

За да намалят разходите и вредното въздействие от производство върху околната среда, Apple ще предлагат Apple Watch 6 без захранващ адаптор. Ще можете да го зареждате, като използвате USB на компютъра или стария си адаптор. Apple Watch 6 стартира на цена от 399 щатски долара за GPS версията и ще бъде наличен на 18 септември.

Виж още:  [PR] iPhone 12 и iPhone 12 mini на нови по-ниски цени в онлайн магазина на Vivacom

Apple Watch SE

Има и нов, бюджетен Apple Watch, който ще бъде по средата между Apple Watch 3 и Apple Watch 6. Слуховете отново се оказаха верни – името му е Apple Watch SE. Новият SE умен часовник ще работи със S5 чип на Apple (вместо със S6 в Series 6), но все пак ще има доста от екстрите на Apple Watch 6 (жироскоп, висотомер). Цената на новия Apple Watch SE стартира от 279 долара за GPS версията и също ще бъде наличен от 18 септември.