Apple представиха iPad Air 2020 с привкус от iPad Pro и по-евтин iPad 8

На “Time Flies” събитието, Apple представиха и новия iPad Air 2020, носещ някои от екстрите на iPad Pro. Накратко – страхотен хардуер, тънки рамки и доста добра цена. Представиха и iPad 8, ъпгрейд на iPad 7.

iPad Air 2020

iPad Air 2020 има 10.9 инчов дисплей, но за разлика от Pro-версията на популярния таблет на компанията – не предлага 120Hz опресняване на дисплея. Все пак, разполага с True Tone технологията на Apple и някои други екстри, присъщи за високия клас таблети. Тънките рамки например, са доста добър ход. За да се получи, Apple са премахнали Home бутона. Все още се разчита на сензор за пръстови отпечатъци (вместо на Face ID), като той е вграден в Power бутона (отстрани).

iPad Air 2020 получава и USB-C порт от iPad Pro с поддръжка на 4к монитори. Има същата 7MPx предна камери и стерео високоговорители, но на гърба има само една, 12MPx основна камера. Поддържат се Magic Keyboard и Apple Pencil, които значително подобряват производителността и потребителското изживяване.

Apple коментират, че новия iPad Air 2020 ще работи с A14 чипсет разработен по новия, 5nm технологичен процес. Накратко – обещават с до 40% по-д0бра производителност, спрямо предходната генерация и до 2 пъти по-добре представяне при графиката. Разбира се, подобрен е и neural engine.

iPad Air 2020 излиза директно с iOS 14, която добавя някои Apple Pencil екстри като разпознаване на ръкописен текст и smart selection.

Цената на iPad Air 2020 стартира от 599 долара и ще бъде наличен на пазара от месец октомври.

iPad 8

По-евтиният, нов iPad (iPad 8 поколение) идва с познатия вече 10.2 инчов дисплей и стандартен Lightning конектор. Би могло да се каже, че iPad 8 е значителен ъпгрейд в хардуерно отношение, спрямо iPad 7 (A12 чипсет, спрямо А10). Поддържа се първо поколение Apple Pencil.

Цената на новия iPad 8 е 329 долара (299 за училищата) и ще бъде в продажба от 18 септември.