Apple представиха iPhone 8 и iPhone 8 Plus

Ако се интересувате от мобилни технологии, със сигурност вече знаете – Apple представиха iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Сега ще Ви разкажем малко повече за първите два – iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

Новите ябълки на пръв поглед са с познатия и красив дизайн от миналогодишните iPhone-и. И по-миналогодишните. И по-по-миналогодишните… Е има и разлики, но за тях след малко.

iPhone 8 и iPhone 8 Plus са с LCD дисплеи в съотношение на страните 16:9, стандартен Home бутон под дисплея с вграден Touch ID сензор за пръстови отпечатъци.

Новото е, че гърбовете на iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече не са от алуминий, а от стъкло. Това не променя размерите и теглото им, но отваря вратите за друга, важна функция – безжично зареждане. Apple представиха и специален AirPower пад за безжично зареждане, но за съжаление, той ще се появи на пазара през 2018 година. Иначе е готин, на демонстрацията зареждаше едновременно iPhone, Apple Watch и AirPods.

iPhone 8 има същия 4.7 инчов дисплей с резолюция от 750 х 1334 пиксела, а iPhone 8 Plus – 1080 х 1920 пиксела. Разбира се, налице е 3D Touch, позната ни още от iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

Силен акцент в новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus са камерите им.

iphone-8-iphone-8-plusiPhone 8 има 12MPx основна камера и 7MPx селфи камера. iPhone 8 Plus има допълнителна, втора камера на гърба, която предоставя невероятния Portrait режим на снимане и 2x оптично приближение.

Подобренията в камерите на iPhone 8 и iPhone 8 Plus се крият в сензорите им, които (според Apple), предоставят още по-добри снимки. Новост например е режимът Portrait Lighting, който позволява корекция на цветовете в реално време.

Напредък има и при снимане на видео. Използван е нов видео енкодер от Apple, който ще анализира всеки кадър на малки парченца и ще открие какво съдържа всяко от тях. След това ще оптимизира качеството на видеото. Феновете на slow motion видеата пък, ще се зарадват да научат, че iPhone 8 и iPhone 8 Plus могат да снимат 1080p slow motion видеа при 240 кадъра в секунда.

Не пропускай:  Samsung с нова реклама срещу Apple. Този път е забавна

Новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus, съвсем очаквано, идват с нов чипсет от Apple. Става въпрос за Apple A11 Bionic чипсета, който е първият такъв на Apple, с цели 6 процесорни ядра. Създаден е да черпи малко енергия и – за да бъде мощен.

Apple твърдят, че шестядрения A11 Bionic има четири “слаби ядра”, които са със 70% по-мощни от тези на предходния A10 Fusion. “Мощните две ядра” пък се представяли с 25% по-добре от предшествениците си. И за да е пълна картинката, има “чистак” нов графичен ускорител, който е с 30% по-бърз от този в A10 Fusion. С една дума – A11 Bionic е звяр.

Заедно с Apple A11 Bionic, iPhone 8 и iPhone 8 Plus получават съответно 2GB и 3GB RAM. Що се отнася до размера на вътрешната памет, и двете ябълки имат версии с по 64GB и 256GB памет. Това е интересно – ще има само “евтина” версия с 64GB и “скъпа” версия със 256GB памет.

iphone-8-iphone-8-plus-2Разбира се, новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus идват с iOS 11. Въпреки, че вече знаем доста за нея, все пак има какво да се спомене. Най-забележими разбира се, са промените в интерфейса, направени заради изрязаният дисплея на iPhone X. Има изцяло нов Cover Center, който може да се персонализира по Ваш избор и нов Cover Sheet, който измества центъра за известия.

Черешката на тортата обаче, е впечатляващата AR платформа на Apple. Добавената реалност няма как да бъде обяснена – просто трябва да видите.

iPhone 8 ще се предлага на цена от 699 долара за 64GB версия и 799 долара за 256GB версия. iPhone 8 Plus пък стартира с цена от 799 долара и стига до 899 долара. Предварителните заявки в Щатите стартират от 15 септември (петък), а на пазара ще са от 22 септември.