Съдебните битки между Apple и Samsung продължават

    Информация за съдебните битки между Samsung и Apple се появява през няколко дни. Samsung произвежда голяма част от компонентите на устройствата на Apple. Но това не попречи на Apple да заведе село срещу Samsung, че копира дизайна на техните устройства. Samsung пък заведе дело срещу Apple, че нарушава техните безжични патенти. Двете компании поискаха от съда да им позволи да видят устройствата, върху които работи другата компания. Преди известно време се появи информация, че двете компании се опитват да постигнат извънсъдебно споразумение. Миналата седмица Apple заведе дело срещу Samsung в Южна Корея (Samsung е южнокорейска компания), което ни кара да мислим, че това няма да се случи.

    Сега Samsung отвръща на удара. Компанията е подала оплакване в ITC (International Trade Commission – комисия за международна търговия), като цели да получи забрана за внасянето на iPhone и iPad устройства в САЩ. Изглежда, че компаниите често използват тази комисия, когато водят съдебни спорове. Оплакванията, подадени в ITC се обработват по-бързо от времето, необходимо за решаване на съдебен спор. Опасността една компания да получи забрана за търговия е достатъчна в доста ситуации да накара компаниите да предпочетат споразумение пред опцията да водят битката в съда.

    И въпреки съдебните битки, които Apple и Samsung водят, те продължават да бъдат и партньори. Samsung все още е най-големият доставчик на компоненти (процесори, NAND памети и AMOLED екрани ) за мобилните устройсва на Apple.