Apple блокира ъпдейтите на SkyDrive в AppStore. Иска част от приходите

    Напоследък облачните услуги на компаниите стават все по-популярни. Благодарение на тях, потребителите имат цялата информация на всичките си устройства едновременно. Лесно и удобно нали?

    SkyDrive предлага първите 7GB пространство напълно безплатно. Услугата е на Microsoft и в стремежа си да догонят и надминат своите съперници както в облачните услуга, така и с развитието на Windows Phone 8, тези 7GB са повече от гигабайтите, които предлага конкуренцията. Естествено, размерът на използваното дисково пространство може да бъде увеличен до 100GB с доплащане. Най-често ъпгрейд на паметта става от самото приложение. SkyDrive приложение има за iOS, Android, Windows Phone 7.5 Mango, Windows Phone 8, Windows 8, Mac и други.

    Apple настояват да получат част от приходите при закупуване на по-голям пакет дисково пространство в SkyDrive, в случай, че някой го е закупил от тяхно устройство, независимо дали от SkyDrive приложението за iOS или от приложение поддържащо интеграция със SkyDrive на външен разработчик (за iOS). Причината за това е, че платеният ъпгрейд се квалифицира като in-app purchase и 30% е стандартното заплащане към Apple за подобна услуга. Нещо подобно се случи и с Dropbox и същите бяха принудени да спрат какъвто и да е начин за платен ъпдейт от iOS устройствата.

    От гледна точка на Microsoft, плащането на тези 30% е проблем, най-малкото защото те ще трябва да ги плащат на Apple, дори и потребителите вече да мигрирали към устройство с друга операционна система.

    Изглежда, че Apple и Microsoft са в задънена улица, в следствие на което, Microsoft не могат да актуализират SkyDrive приложението за iOS.