[видео] Демо на клавиатурата на тъч устройствата с BlackBerry 10

    Не е тайна, че феновете на BlackBerry обожават хардуерната клавиатура на устройствата си. С BlackBerry 10, от RIM искат да запазят усещането, което са създали сред потребителите си, дори да го подобрят и направят несравнимо.

    Както ще видите на видеото, клавиатурата имитира дори лентите, които разделят отделните редове, налични при BlackBerry устройствата. Клавиатурата на BlackBerry 10 е и доста умна. Разпознава езици и Ви прави предложения, в случай, че започнете да изписвате дума на друг език.

    Голямо внимание е обърнато и на един единствен бутон в клавиатурата – интервала. Като се замислите, това е най-често използваният бутон докато пишете и вероятно това е причината, RIM да му обърнат толкова голямо внимание. Изглежда са направили нещо наистина крайно интересно. Според видеото, докато пишете и пропуснете да сложите интервал между две думи, операционната система автоматично го поставя, без да се налага да се връщате и сложите на точното място. По този начин ще запазите мисълта си и просто ще продължитете да пишете.

    Звучи готино. Както знаете, детайлоте са нещо изключително важно за нас и това, което са направили от RIM ни допада.