Nokia представи Lumia 505 с Windows Phone 7.8

    От Nokia анонсираха още един представител на Lumia серията си – Lumia 505. Както се досещате от номера в името му, устройството ще е от нисък клас и с ниска цена. Nokia Lumia 505 ще е с Windows Phone 7.8 версия на операционната система.

    От Nokia работят доста по Lumia серията си с Windows Phone и предлагат на потребителите широка гама от устройства за различни таргет групи и различен ценови клас.

    Ето и част от спецификациите на Nokia Lumia 505:

    • Windows Phone 7.8
    • 3.7 инчов екран
    • 8 мегапикселова камера
    • 4GB вградена памет
    • 256MB RAM

    Lumia 505 ще се предлага в няколко цвята – червен, розов и черен. Това от което ще се лишите, в случай, че решите да притежавате Lumia 505 е оптиката на Carl Zeiss и предната камера за провеждане на видео разговори. Приемлива жертва за устройство с нисък цена.

    Има още нещо, което може би ще е важно за някои от Вас. Според спецификациите по-горе, Lumia 505 ще има едва 256MB RAM, а доколкото си спомняме, при устройствата с толкова малко RAM (256MB), не тръгват приложения като Skype например.

    В крайна сметка, всичко опира до цената. За момента няма конкретна информация за цената на Nokia Lumia 505, но ние очакваме цена от около 300лв. Да видим дали ще се окажем прави.