BlackBerry 7: Какво първо да направите?

    Ty W. от helpblog.blackberry.com е получил нов BlackBerry Bold 9900 смартфон. Той е отбелязал някои неща, които смята, че ще бъдат полезни за потребителите, които получат нов смартфон с операционна система BlackBerry 7 OS. Ако вече сте си купили, ако смятате да си купите или ако се колебаете дали да си купите смартфон с BlackBerry 7 OS, вижте какви са съветите на Ty W. от helpblog.blackberry.com.

    Ако предишният ви смартфон също е бил BlackBerry, можете да използвате Device Switch Wizard, включен в BlackBerry Desktop Manager. Той ще ви помогне бързо да прехвърлите своите настройки на новия BlackBerry 7 смартфон.

    След като включите своя BlackBerry 7 смартфон за първи път, ще трябва да въведете BlackBerry ID или да се регистрирате. BlackBerry ID позволява на потребителите да се логват едновременно в BlackBerry устройства, приложения, сървъри и уеб портали.

    След като се логнете, ще видите кратко видео, в което е показано как можете да работите с BlackBerry 7. След това автоматично се отваря Setup приложението, което позволява на потребителите да настроят своя email и да персонализират останалите възможности, като приложението показва различни съвети.


    След като настроите приложенията като email, BlackBerry Messenger и социалните мрежи, ето какво остава да направите:

    Secure it! (Направете го сигурен) – Настройването на парола за отключване на BlackBerry смартфона е добре да бъде правено от всички потребители. Това позволява на потребителите да защитят своята информация, която се съхранява в телефона.

    Back it up! (Архивирайте го) – Благодарение на автоматичната възможност за архивиране, можете да избегнете загубването на ценна информация.

    BlackBerry Protect – има го във всеки BlackBerry 7 смартфон. Можете да намерите приложението в папка Applications. Приложението позволява на потребителите да открият и отдалечено да защитят своята лична информация. Те могат отдалечено да открият местоположението на своя телефон, да го заключат, да го backup-нат, да възстановят своите контакти, информацията от календара и други.

    BlackBerry Protect не може отдалечено да включи устройството и не работи, ако устройството е изключено или се активира в разрез с BlackBerry Enterprise Server (BES).

    BlackBerry Desktop Software – Има версии за Windows и Mac компютри. Софтуерът позволява на потребителите автоматично да backup-нат и възстановят информацията от своя BlackBerry 7 смартфон. Може да бъде използван за синхронизиране, както на личната информация, така и на музиката, песните и видеото.

    BlackBerry Messenger – Backup-ването на контактите може да бъде направено автоматично или ръчно само за секунди.

    Тук можете да намерите повече информация за BlackBerry 7.