Как ще изглежда BlackBerry App World 3.0?

    Появи се screenshot на нещо, което прилича на следващата версия на BlackBerry App World. Layout-ът напомня на този, който познаваме, като има някои графични новости. В горната част на екрана е разположена лента за търсене, която изглежда много удобна. Иконките в долната част на екрана са по-големи и дават достъп до основните категории приложения. AT&T иконката означава, че мобилните оператори ще могат да включват собствени неща тук. Още нещо, което се говори, че ще бъде включено, но което не виждаме на картинката, е интеграция на BlackBerry Messenger. С помощта на BBM потребителите ще могат лесно на споделят готини приложения със своите приятели. Изглежда, скоро ще видим и корпоративна секция.

    BlackBerry App World е официалното приложение, което дава достъп до магазина за приложения на RIM. Това не е единственият начин да получите приложения за своят BlackBerry телефон, можете да използвате магазини като GetJar, Mobihand и Handango. Въпреки това, BlackBerry App World е най-популярният магазин за приложения за RIM устройствата. А интеграцията с BBM прави приложението още по-привлекателно.

    Говори се, че BlackBerry App World 3.0 ще излезе през юни или юли, което е точно на време за излизането на BlackBerry Bold 9900 и BlackBerry OS 7. Говори се, че след като излезе новата версия на BlackBerry App World за смартфони, ще излезе нова версия на приложението и за таблети (разбирайте за PlayBook като единствен таблет на RIM на този етап).

    Източник: www.intomobile.com