[част 3] BlackBerry PlayBook OS 2.0 подробно – Video chat

    RIM пусна BlackBerry PlayBook OS 2.0. Разказахме ви за Email, Universal Inbox, Calendar и Contacts. Сега е време да ви разкажем за Video chat в PlayBook OS 2.0.

    Video Chat в BlackBerry PlayBook позволява на потребителите да провеждат видео разговори със своите приятели, семейство, колеги. Ето някои от най-важните възможности на Video Chat:

    Визуално привлекателен и организиран

    Интерфейсът на Video Chat е близък с интерфейсите на новите приложения Email, Calendar, Contacts. Новата версия на приложението цели да подобри визуалното взаимодействие между контактите.

    Пробвайте Video Chat на големия екран

    Presenter Mode е създаден да се възползва от мултитаскинг възможностите на таблета. Докато провеждате видео разговор, можете да разгледате своите снимки, да си водите бележки, да сърфирате в интернет, да играете игри и други. Presenter Mode е голямо удобство за бизнес потребителите. Ако сте в среща, по време на която провеждате видео разговор с колега, шеф, партньор, който се намира на друго място, Presenter Mode ви позволява да прожектирате видео разговора на голям екран, като по този начин останалите участници в срещата ще проследят по-добре разговора. Можете също да изпращате съобщения или да разменяте файлове с участниците в срещата, без да прекъсвате видео разговора.

    Интеграция на Contacts

    Едно от новите неща в новата версия на Video Chat приложението е, че то автоматично открива кои от контактите ви могат да участват във видео разговори. Така винаги ще знаете с кои от своите контакти ще можете проведете видео разговор. Вече можете да разглеждате, редактирате и създавате нови контакти за Video Chat в приложението Contacts, както и в самото Video Chat приложение. Можете да стартирате видео разговор направо от приложението Contacts.

    На страницата ва BlackBerry.com е публикувано видео, което показва възможностите на Video Chat.