[Официално] LG представи L-style

    Вече писахме за LG L3, L5 и L7 с L-style дизайн, които LG смятат да покажат на MWC по-късно този месец. От компанията съобщиха, че и трите ще се продават и в България, като продажбите ще стартират през второто тримесечие на годината.

    LG Electronics прави поредната стъпка към разграничаването на своите смартфони от тези на другите производители на пазара. По време на Световния мобилен конгрес 2012 в Барселона компанията ще представи серия продукти с новия L-Style дизайн на LG.

    Същността на концепцията L-Style се крие в съвременния дизайн, изобилстващ от фини елементи, които допълнително ще отличат мобилните продукти на LG от конкурентните модели на пазара. В течение на годините LG се наложи като един от лидерите по отношение на дизайна в мобилната индустрия с няколко ексклузивни и успешни модела мобилни телефони като Chocolate и Shine.

    “Дизайнът почти винаги е на първо или на второ място, когато клиентите взимат решение за покупка на мобилен телефон”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Mobile Communications Company. „При създаването на нашите смартфони ние често акцентирахме върху функционалността при разработването на дизайна. С концепцията L-Style обаче се завръщаме към изначалните принципи на компанията и нашите продукти ще са част от стила на живот на клиентите във всяко едно отношение“.

    Философията на дизайна L-Style най-общо включва пет естетически елемента: Modern Square Style (модерна квадратна форма) – за максимално удобство при държането на смартфона в ръка; Floating Mass Technology (технология за по-тънък изглед) – за още по-елегантна визия на устройството; Seamless Layout (излята форма) – за по-интуитивна подредба на бутоните; Harmonized Design Contrast (хармоничен контраст) – за перфектен завършек благодарение на изящните метални елементи; Sensuous Slim Shape (естетична форма) – за максимално атрактивната визия на телефона.