BlackBerry говорят за това, как са направили Priv “сигурен”

Вероятно първата дума, за която се сещате, щом чуете BlackBerry е “сигурност” (веднага след нея е “хардуерна QWERTY клавиатура). Често устройствата на канадците се използват от световни лидери и/или организации, именно това им качество. С анонса на Priv, възникват редица въпроси, свързани със сигурността на Android платформата като цяло и как BlackBerry са се справили с това.

За да обяснят и повторно наблегнат, че Priv е “сигурен Android смартфон”, BlackBerry коментират в блога си, че Priv, има собствен криптографски ключ, добавен на хардуерно ниво, за да се предотврати всякакво вмешателство. Въпросният ключ, може да проверява софтуера намиращ се в смартфона по всяко време, като се уверява че няма (и няма да има) зловреден софтуер. BlackBerry са използвали секретни пачове, за да “подсигурят” и ядрото в смартфоните си с Android.

Освен това, Priv ще използва и защитената мрежа на компанията, за да се изпращат данни между потребителите. Не на последно място, има и DTEK приложение, което преглежда кой софтуер достъпва до личната Ви информация и ще Ви подсказва ако някой пароли са твърде лесни за отгатване.

Времето ще покаже, дали Priv е достатъчно подсигурен или не. Остава и потребителите да имат необходимостта от тази защита и да подкрепят компанията в начинанието им. BlackBerry не са в особено цветущо състояние и имат нужда от продажби, за да се задържат на пазара със смартфони.