Bloomberg: Apple работят по вълнуващи AR функции за iPhone 8

Tim-Cook

Една от най-вълнуващите, нови фунцкии в iPhone 8 е добавена реалност или начина, по който Apple ще се възползват от нея. Тим Кук неведнъж е изказвал пристрастията си към добавената реалност (AR), вместо към виртуалната реалност (VR) и това, няма как да се подмине просто “ей така”.

Сега, Bloomberg излизат с доста любопитна информация по темата.

Според предишни доклади, стотици инженери работят над проекта, като някои от тях са работели по Oculus Rift на Facebook и HoloLens на Microsoft. И докато хардуер с добавена реалност от Apple, няма да видим тази година, то със сигурност ще има AR нововъведения в новия iPhone.

Според източниците на Bloomberg, Apple проучват възможността за правене на снимки, с опция след снимането, да се променя дълбочината на снимката или дълбочината на конкретен обект на снимката. Друга функционалност включва възможността, да се изолира даден обект от снимката (например глава на човек), като след това ще може да се накланя на до 180 градуса. Работи се и по трета функция, която ще използва добавената или разширена реалност, за да се поставят виртуални ефекти и обекти на човек (вероятно по начина, по който го правят Snapchat).

Не пропускай:  Рендър на iPhone SE 2 разкрива стъклен гръб и прорез на дисплея

Разбира се, Apple тепърва ще решат кои от тези функции ще пуснат и кои не. Ясно е обаче, че Apple работят по “добавената реалност” и със сигурност можем да очакваме изненади.