Samsung представиха официално Bixby бутона на Galaxy S8

На Samsung със сигурност не им е приятно от изтичащата в мрежата информация за Galaxy S8 (тук, тук, тук). Все пак, намериха начин да се включат… Така или иначе, на няколко пъти изтече информация за Bixby личния им асистент и сега – те представиха официално Bixby бутона в Galaxy S8.

Bixby е личен асистент от Samsung или “агент”, както го наричат те и ще бъде в основата на всичките им продукти. Корейците потвърдиха, че Bixby ще се появи първо в Galaxy S8 и Galaxy S8+, като двата смартфона дори ще имат специален, хардуерен Bixby бутон.

Въпреки, че не навлизат в детайли при работата на Bixby, Samsung дават яснота за това, колко дълбоко ще бъде интегриран той с операционната система и колко полезен ще е в ежедневието на потребителите. Обясняват, че техният личен асистент ще премахне неудобството, клиентите да се обръщат към асистента с точно определни фрази.

За целта, Samsung казват, че Bixby ще има силата да разбира почти всичко, което би могло да се направи в приложенията, като по този начин потребителите ще избират, дали работят с докосване по екрана или с глас. Твърдят още, че ще може да се задават дори непълни команди към Bixby, а асистентът ще се опита да разбере какво се иска от него и да свърши работата. Освен това, Samsung ще пуснат и SDK, което да могат да използват разработчиците на приложения, да работят по-добре с Bixby.

Не пропускай:  Samsung отново се занасят с iPhone в новата си реклама

Звучи повече от впечатляващо на хартия, нали?

Лошото в случая е, че Samsung сами си “вдигат летвата” и завишават очакванията на потребителите към Bixby. Идеята вероятно не е много добра, защото Bixby едва ли наистина е толкова добър асистент. Или пък е?

П.с.

Знаете какво се случва, когато някой Ви препоръча филм с епитети като “страхотен, невероятен, уникален” и след като го гледате, обикновената реакция е “не е чак толкова добър”…