Facebook Messenger за Android пуска безплатни разговори в САЩ

  В началото на тази година, Facebook добавиха възможност за провеждане на безплатни разговори за iOS потребителите в САЩ. Обещаха, че следват платформите Android и BlackBerry.

  Три месеца по-късно, Facebook спазиха обещанието си и пускат безплатни разговори и за Android потребителите (в САЩ).

  За да се осъществи безплатен разговор, както и при iOS потребителите, трябва да се стартира чат с потребителя през Facebook Messenger, след което в горния десен ъгъл да се тап-не на “i” иконата и да се избере опцията “Free Call“. В случай, че се използва Chat Heads, трябва да се изберат трите точки, появяващи се до името на контакта и отново “Free Call“.

  Facebook Messenger вече не е просто чат. Той обединява чатовете в социалната мрежа, интегрира СМС-ите през мобилния оператор, а в някои държави дори и безплатни разговори. Единственото, което в момента не поддържа са видео разговорите, но както се казва – има време.

  Facebook е изключително популярна социална мрежа и с добавянето на безплатни гласови (и евентуално видео) разговори, може да замести изцяло приложения като WhatsApp, Viber, Kik, ChatOn и други. Chat Heads дава възможност да чатите с приятелите си, по всяко време и докато сте в която и да е друга програма е огромна стъпка към улесняване на комуникацията с приятелите Ви във Facebook. Целта на Facebook, да превърне Messenger-а си в най-използваното приложение за чат и безплатни разговори между различните платформи, е на път да се случи.

  Да се надяваме, че безплатните разговори през Facebook Messenger скоро ще бъдат налични и за България.