Facebook с отчаян ход – казват на iOS потребителите, че приложението ще остане безплатно с условие…

Наскоро, Apple пуснаха iOS 14.5 версия за iPhone. Освен отключването на iPhone с Apple Watch (докато потребителите са с маска), компанията добави и изискване от разработчиците, да получат съгласието на потребителите да проследяват активностите им. С други думи – кошмарът на Facebook се сбъдна.

В случай, че използвате iPhone с версия на софтуера iOS 14.5, ще видите изскачащ прозорец със съобщение, на което се обяснява, че iOS 14.5 изисква разработчиците да получат съгласието на потребителя, преди да проследяват различни данни, за да подобрят и оптимизират рекламното съдържание.

Facebook стигат и до по-далеч.. Компанията моли

“Помогнете да поддържаме Facebook безплатен”

#тидавидиш. Същото важи и за Instagram.

Виж още:  [PR] iPhone 12 и iPhone 12 mini на нови по-ниски цени в онлайн магазина на Vivacom

Независимо, че текстът изглежда като зов за помощ и молба, той намеква и за платена версия на приложението. Възможно ли е това да се случи?

Всъщност, защо не.. Facebook са компания, чиито акционери търсят печалби. Ако не успяват да печелят от реклами, биха могли да се опитат, да печелят от друго (например платена версия на приложението). Въпросът е, дали ще има и колко биха били потребителите, които ще са склонни да плащат за Facebook. Или пък, ако пуснат платена версия, дали повечето (всички) – няма да разрешат проследяването на данни и в крайна сметка, отново да използват Facebook безплатно.

Facebook коментират, че новите настройки за поверителност, ще “убият” много малки компании. Причината е, че вероятно не биха успели да предоставят таргетирана реклама на бизнесите.

Виж още:  [PR] А1 намалява цените на последните модели iPhone 12 с до 400 лева