[Гаф] Клавиатурата на HTC пуска реклами. Деинсталирайте ъпдейтите

htc-touchpal-keyboard

Всеки греши. Важното е, кои и как ще реагира след грешката. Такъв е и случаят с HTC и TouchPal клавиатурата по подразбиране в смартфоните им.

Собственици на HTC смартфони (най-вече HTC 10), са получили ъпдейт на TouchPal клавиатурата, която HTC използват в някои от устройствата си. Следствието е, че са започнали да получават рекламни банери, докато пишат.

TouchPal е безплатна клавиатура в Play Store и донякъде е нормално създателите й, да търсят начини за монетизиране на безплатната версия на приложението. Проблемът е, че по някакъв начин (гаф), ъпдейтът стига до собствениците на HTC смартфони. А не би трябвало.

Естествено, в мрежата веднага се появиха недоволни потребители. И са прави. Едно е да гледат рекламни банери за безплатни приложения, а съвсем друго – да си купите смартфон на пълна цена и година по-късно, да получавате и реклами от вградения в него софтуер…

Не пропускай:  HTC официално обявиха, че ще правят блокчейн-смартфон

Няколко часа по-късно, HTC реагират на “случката”. Оказва се, че това е гаф. Споделят, че “това не е изживяването, което искахме да предложим на потребителите”.

Скандалът е нашумял в reddit, а по-късно HTC съветват в тyuтър засегнатите потребители, да деинсталират ъпдейтите на TouchPal клавиатурата, с което проблемът ще бъде решен.

Settings -> Apps -> All apps

HTC споменават още, че работят по отстраняване на проблема – най-вероятно, потребителите на HTC смартфони, ще получат втори ъпдейт, който ще деинсталира предходния ъпдейт на TouchPal клавиатурата.