[Видео] Samsung може да пуснат Bixby още тази седмица

samsung-bixby
Bixby в Galaxy S8

Преди няколко месеца, заедно с анонса на Galaxy S8, Samsung представиха Bixby гласовия си асистент. Нещо повече, корейците обещаха, че Bixby ще може да изпълнява гласови команди за почти всяко действие в смартфона, което може да се направи с докосване по екрана. Доста амбициозно изказване, но Samsung могат да си го позволят.

Така или иначе обаче, Bixby все още не е напълно функциониращ. Гласовите команди работят само на корейски. Разбира се, изобщо нямаме и капка надежда за поддръжка на български, но беше редно, да работят на английски…

Ето и едно доста яко видео, което демонстрира гласовите команди в Bixby. Честно казано – впечатлени сме и нямаме търпение да го видим в действие.

Не пропускай:  Galaxy S10 и LG G8 може да имат безрамков дизайн без прорез на дисплея

Сега има нова информация по темата. Според потребител в reddit, твърдящ че разполага с вътрешна информация от Samsung, корейците ще пуснат Bixby Voice на 18 юли (вторник). Очевидно е изтекъл мейл, който приканва служителите на Samsung, да присъстват на Bixby уебинара, за да научат как да боравят с него.

bixbyВ случай, че информацията е вярна, Bixby най-накрая ще направи истински дебют и Bixby бутонът в Galaxy S8 най-после може да се окаже полезен. Предстои да разберем. Скоро.