Galaxy Nexus временно не е наличен в магазина на Google. Обещават бързо решение.

    Официалният виртуален магазин на Google вече не предлага на клиентите си HSPA+ версията на Galaxy Nexus смартфона, след като от Apple успяха да убедят съда забраната за продажба да остане в сила. От вчера, във виртуалният магазин има опция за записване за нотификация, а самият Galaxy Nexus е обозначен с „очаквайте скоро“. Кога ще започнат продажбите все още не е ясно, но от Google обещават за следващата седмица.

    По по-ранни данни Google и Samsung работят по временно решение на проблема. Миналата седмица от Google представиха Google Now, част от новата операционна система Android 4.1 Jelly Bean. Според AllThingsD, именно Google Now ще бъде поставен в предните редици и той е вероятна възможност за заобикаляне на забраната за продажба на смартфона.

    Въпреки това, във Verizon, CDMA/LTE версията на Galaxy Nexus е все още в продажба. Не е ясно обаче дали това не се дължи на липсата на ъпдейт на каталога с продукти.

    Google и Samsung се подготвят за оспорване на патентите на Apple пред щатската Агенция за патенти и търговки марки. От Google ще подкрепят Samsung в борбата за премахване на забраната за продажба.