Очакваме втори вариант на Galxy Nexus с по-добър процесор?

    Когато Samsung представи своя Galaxy S II смартфон преди около година, телефонът имаше двуядрен 1GHz процесор. Когато устройството се появи на пазара през май, той имаше 1.2GHz процесор. Възможно е компанията да прави нещо подобно и с Galaxy Nexus. В момента телефонът има 1.2GHz Texas Instruments OMAP4460 процесор. Този процесор (или по-точно SoC) е с графичен процесор PowerVR SGX 540.

    Колегите от Droif-Life са открили устройство, за което се предполага, че е Galaxy Nexus, но според направен бенчмарк тест устройството има PowerVR SGX 544 графичен процесор. Оказва се, че OMAP4470 SoC-ът на Texas Instruments използва графичния процесор PowerVR SGX 544. Освен това, процесорът в OMAP4470 може да работи с честота до 1.8GHz, докато максималната честота на процесора в OMAP4460 е 1.5GHz.

    Появява се предположението, че е възможно да видим втори Galaxy Nexus телефон, който ще използва по-новия SoC – OMAP4470. Възможно е също Google да подарява това устройство, на присъстващите на Google I/O събитието.