Galaxy Note 8 ще има Force Touch?

galaxy-note-8-s-pen

В случай, че слуховете са верни, дисплеят на Galaxy Note 8 може да поддържа Force Touch. Технологията позволява, различна обратна реакция, според различната сила на натиск, също както в iPhone.

Force Touch технологията е известна и като 3D Touch. На практика, различните производители на смартфони, я именоват по свои избор. Добавената функционалност идва с прилагане на натиск и Samsung очевидно са готови да я имплементират в Galaxy Note 8.

Говори се, че Home бутонът в Galaxy Note 8 ще бъде заменен с чувствителен на натиск такъв. Потребителите ще могат да прилагат сила на виртуалния Home бутон, при което ще усещат обратна връзка и ще се изпълнява различна функционалност. Говори се още, че дори щом са в някое приложение и не се вижда виртуалния Home бутон – с Force Touch (т.е. прилагане на сила в областта на Home бутона), ще активират стандартно натискане на Home бутона.

Не пропускай:  Изтече рендър на Galaxy Note 9. Изглежда по-скоро като Galaxy Note 8.1

Твърди се, че потребителите ще могат да натискат (Force Touch) дисплея и да активират скрити менюта, които ще съдържат преки пътища към различни функции. Може да е Air Command менюто или всякакви други функционалности.

Очакваме официалния анонс на Galaxy Note 8 на 23 август. Тогава ще разберем повече за Force Touch в Note 8. В случай, разбира се, че слуховете са верни…