[PR] Galaxy S10 печели най-високата оценка за клас на дисплея от DisplayMate

След цялостен процес на оценяване, DisplayMate Technologies считат дисплея на Galaxy S10 за „най-точния цветен дисплей, който някога сме тествали, и почти с абсолютна сигурност, значително по-добър от съществуващия на твоя смартфон, 4K UHD телевизор, таблет, лаптоп и компютърен монитор“. Подобно на Galaxy Note9 и Galaxy S9 преди него, Galaxy S10 показва и съчетава няколко рекордни смартфон представяния при дисплея по време на обширните тестове на DisplayMate, като в крайна сметка се превърна в най-новото флагманско устройство на Galaxy, печелещо най-високата оценка на DisplayMate „Отличен A +.“

В сравнение с Galaxy S9, Galaxy S10 предлага значително по-добра външност, консумация на енергия, точност на цветовете, и още много.

Отличаващ се с максимална яркост от 1215 нита, дисплеят на Galaxy S10 дава ясни и ярки визуални изображения, когато потребителите се нуждаят от тях – например, когато са навън и под пряка слънчева светлина, или в среда с много голяма осветеност. И всичко това с относителна ефективна мощност от 1.54 вата – подобрение на оценката на Galaxy S9 от 1.70 вата – дисплеят на Galaxy S10 е не само по-ярък от миналогодишния модел, но и по-енергийно ефективен.

В допълнение към това, че е първият мобилен дисплей, поддържащ HDR10+, отворен стандарт от следващо поколение за видео с висок динамичен диапазон (HDR), дисплеят на Galaxy S10 е проверен и потвърдено предоставя според DisplayMate точност на цветовете на запис. Оценката 0.4 Just Notable Color Difference (JNCD) в цветовата гама DCI-P3 е значително подобрение в сравнение с 0,7 JNCD на Galaxy S9. Това означава, че дисплеят на Galaxy S10 може да се разчита, за да предостави изключително качество на картината, с ниво на точност на цветовете, което според доклада на DisplayMate е „почти неотличимо от перфектно“.

Не пропускай:  [PR] Samsung Galaxy A30s вече е в България

За да помогне на потребителите да предпазят очите си от синя светлина, която учени доказват, че може да повлияе на качество на съня и способността ни да си почиваме добре, Galaxy S10 разполага с вградена технология, която намалява синята светлина с до 42 процента. Дисплеят има сертификат „Eye Comfort“ от германското сертифициращо и тестващо звено от световна класа TÜV Rheinland за своята рекордно ниска производителност на синята светлина. Обикновените OLED панели на смартфона имат приблизително 12% синя светлина, а Galaxy S10 има само 7 % – най-ниското ниво в бизнеса.

След подробно представяне на подобренията при дисплея в доклада си, председателят на DisplayMate Technologies, д-р Реймънд Сонейра, отбеляза, че „това, което е особено важно и впечатляващо е, че Samsung систематично подобрява производителността на OLED дисплея с всяко поколение на Galaxy от 2010 г. насам.“

Galaxy S10 добавя вълнуваща нова глава към това наследство и подчертава постоянния ангажимент на Samsung Electronics за разработване на най-впечатляващите дисплеи на пазара.

Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e официално ще бъдат официално на пазара от 8-ми март.

Вижте нашето Galaxy S10 / S10+ видео ревю: