[PR] Galaxy S10 печели най-високата оценка за клас на дисплея от DisplayMate

След цялостен процес на оценяване, DisplayMate Technologies считат дисплея на Galaxy S10 за „най-точния цветен дисплей, който някога сме тествали, и почти с абсолютна сигурност, значително по-добър от съществуващия на твоя смартфон, 4K UHD телевизор, таблет, лаптоп и компютърен монитор“. Подобно на Galaxy Note9 и Galaxy S9 преди него, Galaxy S10 показва и съчетава няколко рекордни смартфон представяния при дисплея по време на обширните тестове на DisplayMate, като в крайна сметка се превърна в най-новото флагманско устройство на Galaxy, печелещо най-високата оценка на DisplayMate „Отличен A +.“

В сравнение с Galaxy S9, Galaxy S10 предлага значително по-добра външност, консумация на енергия, точност на цветовете, и още много.

Отличаващ се с максимална яркост от 1215 нита, дисплеят на Galaxy S10 дава ясни и ярки визуални изображения, когато потребителите се нуждаят от тях – например, когато са навън и под пряка слънчева светлина, или в среда с много голяма осветеност. И всичко това с относителна ефективна мощност от 1.54 вата – подобрение на оценката на Galaxy S9 от 1.70 вата – дисплеят на Galaxy S10 е не само по-ярък от миналогодишния модел, но и по-енергийно ефективен.

В допълнение към това, че е първият мобилен дисплей, поддържащ HDR10+, отворен стандарт от следващо поколение за видео с висок динамичен диапазон (HDR), дисплеят на Galaxy S10 е проверен и потвърдено предоставя според DisplayMate точност на цветовете на запис. Оценката 0.4 Just Notable Color Difference (JNCD) в цветовата гама DCI-P3 е значително подобрение в сравнение с 0,7 JNCD на Galaxy S9. Това означава, че дисплеят на Galaxy S10 може да се разчита, за да предостави изключително качество на картината, с ниво на точност на цветовете, което според доклада на DisplayMate е „почти неотличимо от перфектно“.

Не пропускай:  Galaxy Note 20 серията, няма да има 100x Space Zoom

За да помогне на потребителите да предпазят очите си от синя светлина, която учени доказват, че може да повлияе на качество на съня и способността ни да си почиваме добре, Galaxy S10 разполага с вградена технология, която намалява синята светлина с до 42 процента. Дисплеят има сертификат „Eye Comfort“ от германското сертифициращо и тестващо звено от световна класа TÜV Rheinland за своята рекордно ниска производителност на синята светлина. Обикновените OLED панели на смартфона имат приблизително 12% синя светлина, а Galaxy S10 има само 7 % – най-ниското ниво в бизнеса.

След подробно представяне на подобренията при дисплея в доклада си, председателят на DisplayMate Technologies, д-р Реймънд Сонейра, отбеляза, че „това, което е особено важно и впечатляващо е, че Samsung систематично подобрява производителността на OLED дисплея с всяко поколение на Galaxy от 2010 г. насам.“

Galaxy S10 добавя вълнуваща нова глава към това наследство и подчертава постоянния ангажимент на Samsung Electronics за разработване на най-впечатляващите дисплеи на пазара.

Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e официално ще бъдат официално на пазара от 8-ми март.

Вижте нашето Galaxy S10 / S10+ видео ревю: