Gmail 4.2.1 за устройства с Android 4.0 Ice Cream Sandwich и нагоре

    От Google пуснаха официален ъпдейт на своето Gmail приложение до версия 4.2.1. Сред новостите ще откриете възможност за автоматично оразмеряване на текста (pinch-to-zoom или double-tap-zoom), слайд наляво или надясно за архивиране и изтриване на съобщения, по-добра видимост на прикачените снимки и видеа в съобщенията, както и брояч на непрочетени съобщения за различните Labels (вместо само за Inbox папката).

    За да активирате автоматичното оразмеравяне на текста, трябва да отидете в General Settings менюто и да сложите тикче на “Auto-fit Messages”.

    Активирането на Swipe to delete / Archive става от същото меню General Settings. Има възможност да бъде избрана опцията нищо да не става при жест, да се архивира или изтрива съобщение или винаги да се изтрива.

    Важно е да се отбележи, че когато е избрано Arhive or Delete, въпросният жест (от ляво на дясно или обратното, няма значение) има различно действие в зависимост от това, къде се намира потребителя – Inbox, Sent или Labels.

    Ето как изглеждат вече прикачените снимки в даден mail. Освен това, когато изберете определена снимка, тя се отваря директно в галерията. От там вече може да изберете дали да я съхраните, да съхраните всички снимки от съобщението, да я споделите или да споделите всички снимки.

    Ако разполагате с устройство с Android 4.0 и нагоре, не губете време, а бързо изтеглете ъпдейта от Play Store. Заслужава си.