Gmail вече достига и до най-евтините телефони без интернет свързаност

    Email-ите са част от нашето ежедневие. Но когато нямаме достъп до компютър, може да бъде трудно да получим последните изпратени ни съобщения. За ситуации, в които имаме нужда да използваме Email-ите, но нямаме достъп до компютър, от Gmail са създали Gmail SMS.

    С помощта на новата услуга, потребителите ще могат да изпращат и получават email-и като SMS-и от своя мобилен телефон, независимо дали телефонът има достъп до интернет през WiFi или 3G свързаност. Gmail SMS работи при всеки телефон, включително моделите, поддържащи единствено гласови разговори и SMS-и.

    Звучи повече от прекрасно нали? На практика всеки мобилен телефон от типа “Nokia с фенерче” с цена 50 лв. ще може да получава email-ите си директно на телефона и то в момента в който пристигнат в пощенската им кутия. Това е пробив в мобилната свързаност. Не бързайте обаче да се радвате – за момента от Goolge пускат услугата само в Гана, Нигерия и Кения. Няма информация, кога и дали ще бъде пусната тази екстра и в други държави. Услугата е страхотна и несъмнено би се използвала много и в България.

    Ето как работи:

    Gmail SMS автоматично пренасочва email-ите като SMS-и към телефона. Потребителите могат директно да отговорят на получения SMS с нов SMS. С помощта на команди като MORE, PAUSE е RESUME потребителите могат да контролират получените email-и (SMS-и).

    За да използват потребителите новата услуга, просто трябва да се изпълнят следните 5 стъпки:

    1. В Gmail акаунта, се избира снимаката на профила или името на акаунта в горната част на страницата и се избира Account.

    2. Натиска се Open SMS settings в секцията Phone and SMS (тази опция засега не се появява в нашия Gmail акаунт).

    3. Добавя се мобилния номер, на който ще се получават препратените мейли.

    4. Потвърждава се телефонния номер, като се въвежда номерът за потвърждение, получен като SMS на телефона.

    5. Слоа се отметка в полето, за да се пренасочиат email-ите към телефона.

    И най-хубавото – получаването на Gmail SMS е безплатно. При отговаряне на съобщения, таксуването е със стандартната такса за изпращане на SMS-и. Същата такса ще бъде приложена при изпращане на нов SMS или при изпращане на SMS с команда.