Google блокира Microsoft за създаване на YouTube приложение за Windows Phone?

    Приложенията за Windows Phone са около 120 000, но от Microsoft заявиха, че повечето от наистина важните и полезни такива, вече съществуват за Windows Phone.

    YouTube за Windows Phone обаче няма. Разбира се, можете да гледате видеа от YouTube, но операционната система си няма native приложение. Вместо това, се стартира браузъра с HTML5 версията на YouTube.

    Двете компании изглежда не са в много добри отношения. От Google обявиха, че няма да поддържат Windows Phone с техни приложения, смятайки, че операционната система не е достатъчно популярна, за да хабят ресурси за нея.

    От Microsoft са започнали изграждането на собствено YouTube приложение, за да могат потребителите да го имат още при първоначалното стартиране на телефона. Според Microsoft, висши мениджъри на Google (YouTube), не разрешават първокласно потребителско изживяване на YouTube за Windows Phone.

    От Google не са точно отрекли това и са отговори за AllThingsD, че за потребителите е лесно да гледат YouTube на Windows Phone телефоните си, през браузърите си при това с цялата функционалност на YouTube, благодарение на HTML5 версията на сайта си.

    Ще следим за развитие по темата.