Google иска премахването на YouTube Live приложението от WP Marketplace

    Google не вижда причина да поддържа варианти на различните си услуги, като YouTube, Google Voice и други, за Windows Phone 7 платформата. Но изглежда, че компанията не одобрява и когато други разработчици осигуряват тази поддръжка. Разработчикът на приложението YouTube Live е получил съобщение от Microsoft, от името на Google. В това съобщение той е помолен да премахне приложението YouTube Live:

    С това съобщение ви уведомяваме, че Microsoft е получил Оплакване за нарушаване на съдържание („Оплакване“) относно вашето приложение Youtube Live. Прилагаме копие на Оплакването, за да го прегледате.
    Премахнете незабавно достъпа до приложението.
    Трябва да премахнете достъпът до приложението от Marketplace в рамките на един работен ден. Ако вашето приложение все още е достъпно за сваляне след един работен ден, Microsoft ще премахне приложението без бъдещо уведомление. Моля, имайте предвид, че при определени обстоятелства, Microsoft може да премахне вашето приложение незабавно без да ви даде възможност да го премахнете.

    Услугите на Google са доста важни за голяма част от потребителите. Липсата на тези услуги за Windows Phone 7 платформата може да окаже силен негативен ефект върху платформата.