Lenovo ще вложи 800 милиона долара в мобилна индустриална база в Китай

    Lenovo е един от най-големите производители на компютри в света. Компанията вижда, че бъдещето е в мобилните технологии. Неколкократно компанията се опита да заеме позиция на мобилния пазар, но не е доволна от постигнатите резултати. Представител на Lenovo е споделил, че стартират построяването на Индустриална база на Lenovo във Wuhan, Китай. Цената на базата се очаква да бъде 800 милиона долара и се очаква да бъде завършена през октомври 2013 година. В новата база ще работят 10 000 служители.

    Ето какво е споделил Yang Yuanqing, председател и CEO на Lenovo Group:

    „Ние сме твърдо решени да сграбчим невероятните възможности за иновации на този пазар, така, че клиентите на Lenovo да имат повече възможности да притежават нашите страхотни продукти – от компютри до мобилни Internet устройства. Когато започне работа Индустриалната база на Lenovo (Wuhan) силно ще подобри нашите иновативни възможности и допълнително ще оптимизира доставките, което ще ни предостави солидна основа, на чиято база да завладеем по-широк пазар.“

    Тук изниква въпросът дали има място за още един производител на мобилни устройства в Китай. ZTE и Huawei имат доста голям пазарен дял. И двата производителя имат добри отношения с мобилните оператори. За Lenovo ще бъде трудно да заеме стабилна позиция на мобилния пазар.