[PR] HMD Global представиха Nokia 7.1 с PureDisplay за превъзходно зрително изживяване

HMD Global, домът на телефоните Nokia, представи Nokia 7.1 – първият смартфон с технология PureDisplay. Тя издига гледането на видео до ново ниво с висок контраст, по-голяма яснота и подобрени цветове. Зашеметяващият HDR дисплей на Nokia 7.1 е интегриран във великолепен дизайн и несравнимо зрителско изживяване, захранвано от двойна основна камера от оптики ZEISS.

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global заяви:

“Почти две трети от видеоклиповете по света се гледат на мобилни устройства и с нарастването на HDR съдържанието в традиционната телевизия, феновете очакват същото висококачествено изживяване на всички свои екрани. Ето защо представяме нашата екранна технология PureDisplay. Тя достига нови висоти във видео възпроизвеждането с невероятни HDR клипове на мобилно устройство. Съчетахме уникалното изживяване от дисплея със зашеметяващ, компактен дизайн и високото качество, което очаквате от смартфон Nokia. Интегрирани са и последните оптични технологии, за да заснемете невероятна HDR фотография. Ние сме развълнувани да представим още един уникален премиум смартфон, достъпен за феновете.“

Представяне на PureDisplay

Nokia 7.1 е първият смартфон на Nokia, който идва с технологията на екрана PureDisplay за превъзходно гледане с HDR качество. Включително поддръжка на HDR10, която ще възпроизведе видеото ви с по-висок динамичен контраст 1 000 000: 1 и по-голяма яснота, като разкрива детайлите, както в светли, така и в тъмни области, както и в зашеметяващите живи цветове. Независимо дали е на открито, на ярка слънчева светлина или в слабо осветена стая, дали играете игри или гледате видеоклипове, ясният, ярък FullHD+ 5,84″, 19:9 екран автоматично ще регулира яркостта и контраста според условията на осветление, като гарантира жив образ и под ярко слънце.

Насладете се на това подобрено възпроизвеждане на всички видеоклипове, включително съдържание, което не е в HDR стандарт, ще бъде преобразувано в реално време с помощта на специален 16-битов модул, обработващ милиони пиксели в секунда, за да осигури възможно най-доброто качество на изображението при всякакви условия.

Nokia 7.1 се задвижва от Qualcomm® Snapdragon™ 636 Mobile, който осигурява голям скок в производителността. Това го прави чудесно решение за стрийминг на съдържание в HDR. Тази платформа осигурява първокласно графично представяне, заедно с подобренията в ефективността на батерията, за да можете да се наслаждавате на аудио и видео за по-дълго. Портът за бързо зареждане USB-C зарежда до 50% от батерията за 30 минути, за да ви върне бързо и лесно в играта.

Дизайн от високия клас

Nokia 7.1 съчетава разкошен дизайн с отличен инженеринг. Той предлага висококачествените материали и изработка, които традиционно очаквате от смартфон на Nokia. За създаването му са внедрени процеси от бижутерството и изработката на най-скъпите часовници. Nokia 7.1 демонстрира естетична хармония между различни методи на полиране на металното покритие, като крайният резултат е повърхност, отразяваща само контролирани отблясъци. Смартфонът използва уникалните оптични свойства на стъклото, за пречупването и излъчването на дълбоки, богати и неутрални цветове, с акцент върху светлината и дълбочината.

Nokia 7.1 демонстрира майсторство при изработката от двойно анодирано алуминиево тяло със скосени оцветени ръбове на корпуса.

Nokia 7.1 доставя по-грандиозно изживяване без нужда от по-голямо устройство. Така предлага смартфон, който лесно се побира и в чантата и в ръката ви. Целият смартфон излъчва усещане за здравина благодарение на прецизната машинна обработка на излетият под налягане алуминиев блок серия 6000.

Разкажете пленителна история с прецизната оптика

Nokia 7.1 разполага с чувствителна 12MP/5MP двойна, основна камера с оптики ZEISS и два сензора за фокусиране, гарантиращи супер-бърз автофокус, който го отличава от останалите смартфони. С технологията за HDR фотография камерата създава великолепни изображения при всякакви условия включително при ниска осветеност. Сега можете да направите фотография с идеално преливащ фон, като от професионално студио, благодарение на двойната основна камера и 8 MP селфи-камера, които използват изкуствен интелект, за да създадат този артистичен ефект. Новият смартфон има технология за стабилизиране на картината Electronic Image Stabilisation (EIS) и 360° високо-чувствителни микрофони за обемен звук за истинско пресъздаване на спомените ви.

Новият потребителски интерфейс на камерата дава контрол върху баланса на белия цвят, ISO, големина и скорост на затвора чрез режима Pro Camera. ​Nokia 7.1 има подсилен с изкуствен интелект режим на двойно заснемане, който позволява в последствие да оразмерите или да изрежете всеки кадър отделно, за да можете да публикувате в социалните мрежи директно от приложението на смартфона. Google Lens и Motion Photos също са лесно достъпни директно в приложението.

Чист, сигурен и актуален с Android One

Nokia 7.1 се присъединява към смартфоните Nokia от семейството на Android One, които пристигат с висококачествен софтуер одобрен от Google. Смартфоните Nokia с Android One предлагат по-голям обем на пространство за съхранение и по-дълъг живот на батерията, а единствените приложения, които са предварително инсталирани, включват последните иновации с изкуствен интелект от Google.

Nokia 7.1 ще получава ежемесечни актуализации на сигурността, за първите три години, и актуализации на операционната система, за първите 2 години, с програмата Android One. В допълнение, Google Play сканира всички приложения в онлайн магазина и във вашия телефон, за да гарантира неговата сигурност. Чрез тази иновация Nokia 7.1 се нарежда сред най-сигурните смартфони на пазара. Това устройство ще бъде актуализирано и ще разполага с последните иновации от Google, като Google Assistant и Google Photos с безплатно и неограничено пространство за съхранение на снимки с висока резолюция.

Nokia 7.1 е готов за актуализиране до Android 9, който включва функции подсилени от изкуствен интелект. Те правят устройството ви по-интелигентно, по-бързо и по-адаптивно, докато го използвате. Функцията за адаптивна батерия ограничава използването на енергията от приложения, които не използвате често, а функцията App Actions прогнозира какво ще направите, за да сте един ход пред другите. Тези функции допълнително рационализират използването на вашето устройство и вашето Android изживяване.

Аудио екстри

В допълнение към уникалното визуално изживяване, получавате и две нови аудио екстри към нашата гама от аксесоари: Nokia True Wireless Earbuds и Nokia Pro Wireless Earphones*

С тегло от 5 грама на ухо, Nokia True Wireless Earbuds осигуряват ясно възпроизвеждане на аудио и глас с до 3,5 часа време за възпроизвеждане. Те дават на феновете свободата да се зареждат в движение с джобно зарядно устройство. То съдържа три заряда или общо до 16 часа качествено аудио развлечение.

Слушалките Nokia Pro Wireless са перфектни за активните фенове. Свързани с лента, която удобно пасва около врата, този аксесоар е идеален за пътуване, с до 10 часа време за възпроизвеждане с едно зареждане. Вградената функция за вибрации сигнализира на потребителите за входящите повиквания. Интелигентните магнитни слушалки можете просто да разделите една от друга. С тях отговаряте на повикванията или слушате музика, без да се налага да изваждате смартфона от джоба си.

Наличност

Nokia 7.1 идва през октомври в България във вариант лъскав-тъмносин и вариант полирана стомана.