Nokia представи Nokia True Wireless V1 и Nokia Pro Wireless безжични слушалки

HMD Global представиха два нови аудио продукта – Nokia True Wireless V1 и Nokia Pro Wireless. Става въпрос за безжични слушалки, въпреки че компанията продължава да използва 3.5 мм жак за слушалки в най-новия си Nokia 7.1.

Според продуктовия мениджър на HMD Global, и двата продукта са предназначени за “зашеметяващо изживяване с Nokia 7”.

Nokia Wireless V1 струват 129 евро на дребно. Ще са на пазара през месец ноември.

Nokia V1 са с IPX4 рейтинг за защита от влага и работят с Bluetooth 5.0. Слушалките тежат 10 грама общо и са с продължителност на работа 3.5 часа (слушане на музика). “Зарядното” им (кутийка в която се слагат) осигурява до 14 часа слушане на музика и до 16 часа в режим на разговори. Въпросната кутийка-калъф има и LED индикатор, който уведомява потребителя, че слушалките са заредени и готови за работа.

Nokia Pro Wireless струват 69 евро и също ще са на пазара през ноември.

Nokia Pro Wireless вероятно ще се сторят още по-интересни на потребителите. Нямат си допълнителен калъф за зареждане, но пък са доста по-евтини. Осигуряват до 10 часа в режим на слушане на музика и автоматично паузират или възстановяват възпроизвеждането, в случай че съответно прилепите или разделите слушалките една от друга (посредством магнит).

Nokia Pro Wireless поддържат поточно предаване на аудио, устойчиви са на пот и вода и предоставят достъп до гласовия асистент в смартфона. Зареждат се през microUSB кабел, като зареждането трае между 2 и 3 часа.