[видео] HTC Mini е дистанционно управление и слушалка на Butterfly

    HTC си нямат аксесоари за мобилните телефони като smartwatch например, но вече имат HTC Mini – дистанционно управление и подвижна слушалка с NFC възможности. Джаджата ще се продава в Китай, заедно с HTC Butterfly.

    Какво представлява HTC Mini? Простичко казано, HTC Mini представлява слушалка за Вашия смартфон, но не от тези, които се слагат в ухото, а по-скоро прилича на обикновен телефон. Разполага с монохромен дисплей, цифрова клавиатура (keypad) и допълнителни бутони, осигуряващи пълноценната му работа, когато е свързан с телефона Ви.

    HTC Mini е красиво устройство и чрез него можете да провеждате разговори през HTC Butterfly, без да се налага да го изваждате от джоба си. Сдвояването на HTC Mini с HTC Butterfly е лесно и бързо, благодарение на NFC възможностите му, а самият трансфер на гласа става през Bluetooth. С HTC Mini можете да преглеждате и съобщения, календарни записи и други.

    Освен като слушалка, HTC Mini ще може да се използва и като дистанционно управление в случаите, когато HTC Butterfly е свързан към телевизора Ви като медийно устройство през HDMI. С HTC Mini изглежда, че ще можете да се изтегнете на дивана и да управлявате смартфона си от разстояние. Чудесна идея, нали?

    Накрая, но не на последно място, има и функция да намерите своя смартфон, в случай, че не е в полезрението Ви. Вероятно се активира звук на смартфона, докато го откриете.

    На този етап, няма информация относно цената на HTC Mini. Не се споменава и дали HTC Mini ще може да бъде използвано и с други устройства на HTC. Би трябвало да може, но би било добре да го тестваме и проверим лично.