HTC продават половината от акциите си в Beats Audio

    Цената на акциите на HTC падна с 4% в понеделник след като компанията продаде половината от своя дял в Beats Electronics, обратно на основателите на аудио компанията.

    HTC купи 50.1 % от Beats Electronics за 309 милиона долара през месец август миналата година. Компанията искаше да използва продуктите на Beats Audio, за да диференцира своите продукти. Сега HTC са продали 25% обратно на основателите й за 150 милиона долара. Двете компании ще продължат съвместната си работа.

    HTC остава най-големият акционер на Beats със своите 25.1%. Основателите на Beats притежават останалите акции. HTC ще има право на 25.57% от гласовете. Възвръщането на акциите в ръцете на основателите на Beats им дават по-голяма гъвкавост за разрастване на компанията, като в същото време големият дял на HTC се запазва.

    В отделно изявление HTC са споделили, че са съгласни да дадат заем на Beats в размер от 224.85 милиона долара за период от една година.
    Печалбите на HTC са намалели на половина през второто тримесечие на годината. Компанията се бори да възвърне своя пазарен дял, който е загубила от Samsung и Apple.