[update] Huawei ще представи Ascend P1 S – супер тънък Android телефон (6.68mm) по време на CES 2012

    Huawei е не много популярен китайски производител на Android устройства, който предлага сравнително евтини устройства на потребителите. Но компанията си е поставила за цел да стане по-популярна сред потребителите, при това не с факта, че предлага по-евтини устройства. Компанията ще представи по време на CES 2012 Android телефон, който е по-тънък от Motorola RAZR, най-тънкия телефон до този момент. Дебелината на Motorola RAZR е 7.1mm, а на Huawei Ascend P1 S е само 6.68mm.

    Ascend P1 S е с операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich, има 4.3“ Super AMOLED Gorilla Glass екран с резолюция 960х540 пиксела, двуядрен TI OMAP 4460 процесор с честота 1.5GHz, 1GB RAM, 8MP камера на гърба, която може да заснема 1080p видео, 1.3MP камера отпред, 4GB ROM, поддръжка на пет HSDPA честоти, WiFi, GPS, Bluetooth 3.0, PPVD заден капак и 1670mAh батерия.

    Въпреки, че Ascend P1 S е доста по-тънък от Motorola RAZR, той не е най-тънкият Android смартфон в света. Fujitsu ARROWS ES IS12F е малко по-тънък от него – дебелината му е 6.6mm. Трябва да отбележим, че смартфонът на Fujitsu ще се продава само в Япония, докато устройството на Huawei ще излезе на пазара в различни части на света.

    Освен Ascend P1 S, Huawei ще представи още един телефон – Ascend P1. Разликата между двете устройства е в тяхната дебелина (Ascend P1 е с дебелина 7.69mm) и батерия (батерията на Ascend P1 е 1800mAh).

    И двата телефона, Huawei Ascend P1 S и Ascend P1, ще излязат на пазара през месец април на пазарите в Северна Америка, Европа, Австралия, Азия и Средния Изток. Телефоните ще се предлагат в няколко цветови варианта – черен, бял, цвят на череша. Все още цените на двете устройства не са известни.