Huawei Mate 40 с 5nm Kirin чипсет, ще бъде представен по график

Huawei представят новите си Kirin чипсети заедно с Mate смартфоните си през есента. Наскоро, се появиха слухове, че предвид забраните на САЩ, Huawei може да забавят Mate 40 смартфоните си с около месец или два.

Оказва се, че това няма да се случи. Според доклад в мрежата (чрез mydrivers), Huawei Mate 40 смартфоните ще бъдат представени по график. Kirin чипсетите в тях, очевидно ще бъдат доставени преди това. Според @Mobile Wafer Darren, Huawei ще се нуждае от много на брой и най-различни чипове преди края на годината – 5nm, 7nm, 16nm, 28nm както и такъв за TWS блутут слушалките им. Всички те – ще са налични в първата половина на месец септември.

Доставката на чипове за смартфони и аксесоари, е първото преодоляно препятствие за Huawei през тази година. Този успех, гарантира че няма да има забавяне на Mate 40 серията през H2 на 2020 година. В доклада се казва (приблизителен превод):

“Въпреки, че Съединените щати наложиха допълнителни санкции срещу Huawei през месец май, Huawei ще пуснат Mate 40 с 5nm Kitin чипсет, както е планирано – през месец октомври. През Q4 на 2020 година – можем да доставим около 8 милиона Mate 40 смартфона”