Huawei P40 ще има три камери на гърба

Докато Huawei P40 Pro привлича вниманието на потребителите и медиите през последните седмици, в Китай изтече информация за не-Pro версията на модела. Според китайските медии, на изображението по-горе е изобразен камера модула на P40 и смартфонът очевидно ще има “само” три камери (вместо петте в Pro версията).

Към момента не е ясно точно какви са характеристиките на камера модулите, но предвид скорошните изяви на Huawei на тема камери при топ моделите си – очакваме страхотно представяне.

Що се отнася до останалия хардуер, P40 би трябвало да работи с HiSilicon Kirin 990 5G, NFC, бързо безжично зареждане, супер бързо зареждане през Type-C кабел, обратно безжично зареждане и вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци.

Не пропускай:  Забраната на Huawei да работят с Google, може да се превърнe в "началото на края" за Google

Най-големият проблем в цялата P40 серия на Huawei, остават Google Services. В случай, че се запази сегашната ситуация – P40 и P40 Pro ще се появят на пазара без Google Services, което означава без Gmail, без Google Play Store, без Google Maps, без YouTube и други приложения и услуги от Google. Това би затруднило продажбите на пазарите извън Китай.