Huawei с патент за два смартфона с вградени под дисплея камери?

Въпреки проблеми пред които са изправени, Huawei продължават да се развиват. Според информация от LetsGoDigital, компанията работи над нови смартфони с честно казано – футуристичен дизайн.

Става въпрос за почти изцяло безрамкови устройства със силно заоблен от двете страни дисплей и вероятно вградена под дисплея камера (не вградена в дисплея, а директно под дисплея). Ето как изглежда патента на компанията, пред CNIPA (Китайска Национална служба за интелектуална собственост).

Двата патента са подадени на 28 октомври, 2019 година от Huawei Technologies в CNIPA. Публикувани са на 2 юни, 2020 година, като всеки от тях включва 7 изображения на необявен още смартфон от Huawei. Двата патента си приличат, като разликата е само в системите на задните камери.

В общи линии, става въпрос за устройства с дисплей изцяло обгръщащ двете странични рамки. Както вероятно се досещате – няма физически бутони от двете страни на устройството, което не е изненада, защото компанията вече има опит с изцяло виртуални бутони за увеличаване и намаляване на звука. На горната рамка има Power On/Off бутон, а долу е USB Type-C порта за зареждане.

Не пропускай:  Huawei P40 Pro. Смартфонът. Част 1

Любопитен момент е, че не се вижда селфи камера. Няма изрези от дисплея, които да намекват за вградена в дисплея камера, като при P40 смартфоните например. Не се вижда и система с попъп камера.. Това би могло да означава, че това ще са първите смартфони на Huawei с вградена под дисплея предна камера.

Идеята за вградени под дисплея предни камери не е нова, но все още не е реализирана в масово производство. Не е изключено, Huawei да са първите, които ще го направят… Кой знае…