iOS 14 ще работи на всички смартфони с iOS 13?

Вече знаете, че WWDC 2020 на Apple е планирано за 22 юни, ще бъде само онлайн събитие и ще бъде безплатно за всички. В случай, че не бъде отложено заради протестите в САЩ (Google и Sony вече отложиха анонсите на Android 11 и PS5, заради протестите), на WWDC 2020 очакваме да научим всичко ново и за всички платформи на Apple – iOS, macOS, iPadOS, watchOS и tvOS. Естествено, частта която засяга нас специално е iOS.

Очертава се интересно събитие. Ключов момент би трябвало да бъде, на кои устройства ще може да се инсталира iOS 14…

Според слуховете в мрежата (а те зачестяват с всеки ден), iOS 14 ще работи на всички смартфони, които могат да работят с iOS 13. За iPhone потребителите, това може да не е чак такава изненада, защото те са свикнали на редовни ъпдейти. Факт е обаче, че това голяма новина. Помислете за миг…

Не пропускай:  iPhone 12 смартфоните ще са без слушалки и зарядно в комплекта?

В случай, че слуховете са верни, iOS 14 ще може да се инсталира на всеки iPhone от 2015 година насам. Това включва петгодишните вече – iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Които пък за периода до излизането на iOS 15 през 2021 година, биха станали шестгодишни устройства… И ако шестгодишни смартфони с последна версия на софтуера Ви звучи добре – това е голямата новина в случая.

Ситуацията става още по-интересна, щом си представите следното…

Представете си iPhone, който в продължение на 6 години работи с последна версия на софтуера. Представете си същия този iPhone, но с ниска цена… Как бихте погледнали на iPhone SE 2 в този случай…?