Huawei с патент за смартфон камера със сменяеми лещи

Huawei успяха да се наложат на пазара на смартфони, като основният акцент са камерите. Последните няколко модела от P серията на компанията имат превъзходни камери, като всяко ново поколение надгражда предходното. Можете да видите нашето P40 Pro видео ревю и да се уверите сами.

Сега, Huawei са патентовали нова камера-система в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (European Intellectual Property Office, EUIPO). Няма описана конкретика на патента, но според снимките, камерата на предстоящ смартфон от Huawei, ще се състои от два модула с лещи, като самите лещи, ще могат да се сменят. По този начин, Huawei ще могат да предложат на потребителите още по-голям зуум (в случай на нужда), а защо не и различни други филтри (fish eye, ultrawide и тн).

Не пропускай:  EMUI 11 на базата на Android 11 ще достигне до 250 милиона потребители

Твърде рано е да се коментират плановете на Huawei в тази посока. На този етап, става въпрос просто за патент, който може “да не види бял свят”. От друга страна, още Huawei P50 серията на компанията, би могла да се възползва от новия патент…