Huawei с патент за смартфон, много подобен за Galaxy Z Flip

Въпреки попадането в черния списък на САЩ, Huawei очевидно не се предават. Компанията пусна на пазара сгъваемия Mate Xs смартфон – пряк конкурент на Galaxy Fold от Samsung.

Сега, според патент на Huawei, компанията обмисля и конкурент на сгъваемия Galaxy Z Flip на Samsung. Всъщност патентът не е нов, подаден е още през месец август 2019 година чрез китаския патентен орган CNIPA. Сега е одобрен.

Според патента, евентуалният бъдещ сгъваем смартфон тип “мида” на Huawei, ще е доста подобен на Galaxy Z Flip. Ще има дълга, вертикална лента побираща камерите на устройството, като не е изключено част от нея да бъде и дисплей (външен дисплей). Що се отнася до основния дисплей – очевидно ще има прорез за селфи камерата. Пантата представлява шарнирен механизъм, подобен на този в Galaxy Z Flip.

Не пропускай:  Ето как ще изглежда Galaxy Z Fold 2

Друга любопитна информация е, че наскоро Huawei са запазили нова търговска марка – Mate V. Звучи логично, да се отнася за нова серия топ модели на бранда (заради Mate), които биха могли да са тип “мида” (заради V). Това разбира се е спекулация, но би могло да се окаже, че нещата стоят точно по този начин. Времето ще покаже.

Както всеки път, когато става въпрос за патенти, няма гаранция че подобно устройство наистина ще се появи на пазара. Наличието на патент, подсказва че Huawei мислят и/или работят по дадена идея, но не е гаранция.