Huawei със собствена търсачка за мобилни устройства

По време на конференцията за разработчици на Huawei, Zhang Pingan (президент на Huawei Consumer Business Cloud Services), е обявил официалното новата “търсачка” на Huawei за мобилни устройства. Коментирал е, че тя е специално създадена за потребители на мобилни терминали на Huawei, обхваща над 170 държави и региони, над 50 езика и над 20 вертикални индустрии.

Petal Search

Huawei поеха лидерството по стартирането на онлайн услугата за търсене Peral Search за някои пазара, за да заменят търсенето с Google. Търсачката им бе преставена през месец юни (тази година), но съдържанието идва предимно от външни партньори като Qwant (търсачка за Европа) и Yandex (търсачка за Русия).

Huawei ще отворят изцяло петте основни механизма на HMS, мотивирайки разработчиците по целия свят, да изградят нова HMS екосистема. Петте основни механизма са: механизъм за плащане, менахизъм за реклама, за сърфиране, за карти и просто търсачка.

В момента, “Smart Search” в смартфоните на Huawei, може да работи в шест категории:

  • Local – търси в локалното съдържание – контакти, текстови съобщения, бележки и други
  • Integrated – търси във всички категории, включително новини, видеоклипове, музика, приложения и други
  • Web – търсения в мрежата в съответсвие на резултатите от Baidu
  • Apps – конкретни търсения за мобилни приложения
  • Video & Music – търси съотвено Huawei Video и Huawei Music
Не пропускай:  Huawei имат по-малко от 9 милиона Kirin 9000 чипсета за Mate 40 серията

HMS Core 5.0

След забраната да използва GMS (Google Mobile Services), Huawei разработиха собствените си HMS (Huawei Mobile Services). Сега, HMS се превърнаха в третата по големия мобилна екосистема в света (след iOS и GMS).

HMS 5.0 покрива и отваря седем основни области – application services, graphics, AI, media, systems, security и smart devices. Към графичните и медийните полета са добавени над 20 безплатни, нови функции.

В сравнение с преди година, броят на регистрираните в световен мащаб разработчици на Huawei HMS се от увеличил с 98% (от 910 000 на 1.8 милиона). Броят на интегрираните HMS Core приложения се е увеличил със 123% (от 43 ооо на 96 000). Броят на чуждестранните, премиум приложения се е увеличил над 10 пъти (от 6 000 на 73 000).