[внимание] iOS 6.1.3 запушва дупката за Evasi0n Jailbreak

    Преди няколко дни, Apple пуснаха към разработчиците бета версия на новата iOS 6.1.3, съдържаща фикс на проблема с отключването на смартфона от Lock Screen-а, дори когато има парола (повече инфо за проблема тук).

    Може би по-важната подробност за голяма част от iOS потребителите е, че новата iOS 6.1.3 ще прекрати и възможността за untethered Jailbreak на iOS устройствата.

    Изводите са простички. В случай, че не заключвате телефона си с парола, въпросният бъг не ви притеснява и в същото време държите да имате jailbreak на устройството си – просто не ъпдейтвате версията на устройството си с излизането на iOS 6.1.3.

    Получаваме доста запитвания, свързани с въпроси от рода “Какво е Jailbreak?”, “Защо и дали да го провим?”, “За да се свалят пиратски приложения ли е?” и много други.

    Отговорите на тези въпроси са много, но съвсем накратко ще отговорим така: Jailbreak-ът внася повече свобода в iOS устройствата. Дава всичко това, което iOS не позволява, заради затворения модел на операционната система. Не, не става въпрос за кракнати приложения. Има много приложения, които не достигат до AppStore изобщо. Направени са, но са отхвърлени от AppStore обикновено са приложения, които дублират функционалност в iOS или внасят нова такава. Някои от тях са доста полезни и именно те – могат да бъдат намерени безплатни или платени в алтернативния маркет с приложения Cydia.

    Преди около година, колегите от JailbreakMatrix създават страхотно видео клипче, даващо отговор на повечето от въпросите свързани с това, защо и дали е необходим Jailbreak-а (видеото по-горе). Приятно гледане .

    В случай, че още не сте направили Jailbreak, а искате – вижте нашето упътване как да направите процедурата лесно и бързо, преди официалното излизане на iOS 6.1.3Unthetered Jailbreak за iOS 6 – iOS 6.1.2 (включтелно) с Evasi0n.