Проучване на InMobi: Android надминава iOS в световен мащаб

    Излязоха резултатите от поредно проучване, според което Android е надминал iOS в световен мащаб. Изглежда стратегията, която Google прилага със своята мобилна операционна система (и не само) и доста успешна.

    Едно нещо, което Google спечели, е любовта на потребителите. Това е нещото, което караше хората да избират отново и отново iPhone на Apple. Много хора продължават да избират iPhone по същата причина. Но при Android любовта на потребителите се е увеличила много през последните две години. Android става все по-популярен за потребителите. В момента за всяка реклама на iPhone, която виждаме по телевизията, виждаме 4 реклами на Android.

    James Lamberti, вице президент глобални проучвания и маркетинг в InMobi, коментира данните от проучването:

    „Глобалната смартфон революция продължава и през второто тримесечие на 2011г. Представянето на Android значително ускори развитието на смартфоните, той (Android) дава множество възможности на потребителите.”

    В глобален мащаб, Nokia продължава да е на първо място по пазарен дял (40% – Nokia OS и Symbian), следва Android (14.5%) и iOS(13.8%). За първи път Android изпреварва пазарния дял на iOS в мрежата на InMobi. Ускорението на Android продължава да расте, което ще увеличи разликата между двете платформи. И въпреки, че Apple продава по-малко телефони, компанията печели повече от тях, което е добре за акционерите на Apple.

    Борбата между Android и iOS ще продължи и ще става все по-агресивна. Но от тази борба, крайните потребители могат само да спечелят.


    Източник: www.intomobile.com