iOS 13.5 е налична за iPhone. Включва две функции в пряка връзка с COVID-19

Снощи, Apple пуснаха iOS 13.5, като освен стандартните фиксове на бъгове, включва две нови функции, директно свързани с COVID-19 – промяна в начина на работа на Face ID, за по-бързо отключване на iPhone докато потребителят е с маска и поддръжка на съвместно разработената система на Apple и Google, за известия свързани с болни от COVID-19.

В предишните версии на iOS, носенето на предпазна маска забавяше отключването на смартфона, докато Face ID се опитва да идентифицира лицето на потребителя. Едва след това, се извеждаше екран за въвеждане на парола. В iOS 13.5, още със слайд нагоре от долната част на екрана и докато потребителят е с маска, смартфонът веднага извежда опцията за ръчно въвеждане на парола.

Не пропускай:  Apple представиха iPad Air 2020 с привкус от iPad Pro и по-евтин iPad 8

iOS 13.5 поддържа и съвместно разработеното от Google и Apple API, което дава възможност да се използват приложения, разработени от обществените здравни агенции, които да изпращат известия, ако е възможно да сте в контакт с някой, диагностициран с COVID-19. Разбира се, системата ще започне да функционира, веднага щом се инсталира такова приложение.

iOS 13.5 позволява и изключването на функцията за изключване на автоматичната промяна на размера на прозорците при групов FaceTime разговор.