iOS 14 ще поддържа функцията “запис на разговори”

Всекидневно получава запитвания за функцията “запис на разговори”. Оказва се, че поне в България, това е изключително популярна екстра, която се наложи от смартфоните на Xiaomi. Напоследък, компанията спира тази екстра в новите версии на MIUI, и това не се харесва на потребителите. Трябва да се има предвид, че за да е законно, трябва и двете страни трябва да знаят и да са съгласни разговорът да се записва. Може би това е причината, за премахването на “екстрата” от MIUI. Добрата новина е, че Google експериментират със “запис на разговори” функция в следващата версия на Android…

Наскоро, джейлбрейк общността коментира, че са получили изтекло изображение, което разкрива, че iOS 14 ще поддържа функцията “запис на разговори” и че ще функционира и при телефонните обаждания, и за тези през FaceTime. Нещо повече, на скрийншота Apple дори са описали как ще работи тази функция… Накратко, потребителите трябва да получат съгласието на други участник в разговора, за да активират “запис на разговор”.

Не пропускай:  Apple представиха новата iOS 14 на WWDC 2020

Определено, става въпрос за поверителност и записът на разговори е казус, чията дефиниция във FCC е съвсем ясна “записът е легален, стига другата страна да бъде уведомена преди записа или да има гласова команда по време на разговора.

Би било интересно, Apple наистина да добавят “запис на разговори” в iPhone. Все пак, имайте предвид, че дори да е налична в iOS 14, може да не е налична за всеки регион. Добрата новина е, че наближава 23 юни, когато би трябвало да се състои WWDC 2020 и тогава – би трябвало да научим повече по въпроса.